When you shine too bright…

Just keep shining!

Té hard schijnen?

“Zit jij bij Anne in het PINK Power Program? Maar zij is toch helemaal niet aardig?”
“Ik vind wel dat Anne altijd alle aandacht zo naar zich toetrekt….”
“Zij denkt echt dat ze alles is hè…..”
“Oh Anne, ja die denkt altijd dat ze alles kan ofzo!”

Haters

Je voelt em al…. HATERS!

Ik schijn ze te sparen 😉 Blijk er een hoop te hebben. Niet dat ik dat weet omdat ze iets tegen mij in mijn gezicht zeggen. Nee, dat doen ze achterom mijn rug tegen anderen…. En dat komt áltijd bij mij terug.

Want weet je, je mag wel een béétje shinen (binnen de perken), maar oh wee als je “too bright shined!”

Werkelijk, ik snap er geen reet van!

Ik ben vier jaar geleden begonnen met PINK omdat ik kinderen wilde laten schijnen. Al snel merkte ik dat het me niet uitmaakt of het kinderen, jongeren, ouders of professionals of whatever zijn. Ik sprinkle mijn PINK SPARKLE graag over íedereen uit!

Pas geleden zei iemand tegen me:

“Anne je bent een fucking bouwlamp en dat is moeilijk voor waxinelichtjes! 😉

(Typisch wel dat ik ook voor deze persoon net iets te veel aandacht trok en te bright shinede)

Maar hee, bouwlampen en waxinelichtjes… geweldig toch!

Laat anderen schijnen door dat eerst zelf te doen

In één van de readers van het PINK Power Program staat de tekst van Marianne Williamson. Deze heb ik niet voor niets gekozen. Ik geloof vanuit mijn tenen dat als je zelf shined, je de ander “toestemming” geeft om ook te schijnen!!

“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves: Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.”

Gedoofd lichtje

Mensen die mij écht kennen of de blogs over mijn leven hebben gelezen, weten dat er héél veel jaren zijn geweest dat mijn lichtje gedoofd was. Ik kan echt wel zeggen dat ik de bodem verschillende keren heb gezien.

Geknokt als een malle heb ik om eruit te komen. Ik zie mezelf nog zitten na mijn operatie, huilend: “Nu moet ik wéér in therapie!”

En weet je, ik heb het allemaal gedaan: EMDR, coaching, psychotherapie, regressie therapie etc etc. Heilig geloof ik erin dat JIJ je leven maakt. JIJ staat aan het stuur en kan er het beste van maken.

Ik kan je zeggen: Dat doe ik! En daar werk ik elke dag KEIhard aan.

Staat jou lampje altijd aan?

Is het dan altijd maar (PINK) power bij mij? Zéker niet. Mijn pieken zijn nog altijd hoog en mijn dalen diep, maar ik wéét dat ik sterk ben en alles aan kan.

Afgelopen vrijdag genoot ik enorm van de LIVE dag met mijn geweldige PINK Power deelnemers. Ook genoot ik ervan dat ik in de spotlight stond met mijn programma.

De volgende dag had ik een dikke vette dip! Ik ben een typische HSP’er en kan simpelweg níet begrijpen dat mensen zo lelijk praten en zó weinig zelfreflectie hebben. Want alles wat ze over mij vinden, gaat over hen zelf!

Ze zeggen: “Alles dat je aandacht geeft groeit.” Dus zou ik dit geen aandacht moeten geven, maar alles in me zegt dat ik dit MOET schrijven.

Ik ben er trots op dat ik zelfreflectie heb, dat ik bij mij zelf te raden ga wanneer ik weerstand voel bij iemand: “Wat zegt dit over mij?”

Dat zouden meer mensen moeten doen……

 Ik sluit graag af met mijn POWER nummer: THIS IS ME.

“When the sharpest words wanna cut me down
I’m gonna send a flood, gonna drown them out
I am brave, I am bruised
I am who I’m meant to be, this is me
Look out ‘cause here I come
And I’m marching on to the beat I drum
I’m not scared to be seen
I make no apologies, this is me”

Lieve HATERS,

Dankjewel voor jullie lelijke woorden. Jullie inspireren mij, geven mij nóg meer kracht en zorgen dat ik FELLER en FELLER zal schijnen!

Mocht je er zelf aan toe zijn om te gaan schijnen en het aan-knopje van JOUW bouwlamp te vinden, mail me dan!!! anne@praktijkpink.nl

Ik help jou zo graag om ook te SHINEN!!!

PINK isn’t just a colour, it’s an attitude!

Liefs Anne