Bewijsdrang of zielsmissie?

Toen ik net startte met mijn bedrijf was mijn moeder net overleden (een verschrikkelijk ziektebed), ik had zelf net gerevalideerd omdat ik niet meer kon lopen(alleen met krukken) en ik wist niet of ik met mijn klachten nog juf kon blijven.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik startte officieel als kindercoachpraktijk PINK. Ik hoorde opmerkingen als: “Wat doet een kindercoach eigenlijk? Is dat een beroep? Daar is toch nooit een boterham mee te verdienen? Dat werkt niet want je bent geen psycholoog.” Of: “Er zijn echt al heel veel kindercoaches hoor.”
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze opmerkingen zorgden bij mij voor een enorme DRIVE!!
“Dat zullen we nog wel eens zien!!”? Ik gebruikte alle sceptische opmerkingen als FUEL!! Ik zou en móest me bewijzen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het liep, ik had een wachtlijst, verdiende goed en had volop werk. MAAR ik was uitgeput. Uitgeput van het constant BEWIJZEN. Bewijzen dat ik het kon, bewijzen dat ik het alléén kon, bewijzen dat ik goed was in mijn werk. Gelukkig kwam ik erop tijd achter dat dit niet werkte. Waarom ik toch vol hield? Hoog gevoelige kinderen helpen was (is?) mijn zielsmissie!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En daar zit nu precies het euvel! Ik zie het soms bij mijn klanten. Ze werken om zich te bewíjzen. Bewijzen aan zichzelf, hun familie, hun vader of moeder, hun partner, hun oude werkgever etc. Wat ze vergeten is om zich te verbinden met hun zielsmissie, het wáárom!
Het stroomt niet, ze zitten niet in de flow, ze raken in de kramp, gaan zich focussen op de hoeveelheid klanten/ trajecten, op het geld dat (niet) binnenkomt. Ze zijn bezig met bewijzen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als iemand tegen mij zegt: “Jij kan echt geen marathon rennen!” Dan zeg ik: “Dat klopt! Ik haat rennen!” ? Als mijn bewijsdrang de overhand neemt, ga ik dus trainen voor de marathon, terwijl ik die geen eens wíl rennen!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Begrijp me niet verkeerd, met alleen je zielsmissie voelen en kennen kom je nergens! Want je zult in actie moeten komen en slim gaan moeten ondernemen om het een succes te maken.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀
Voel jij soms dat je in de kramp zit? Dat ondernemen als een last voelt? Dat je krampachtig bezig bent met klanten binnenhalen? Je rekeningen betalen?
Ga dan eens rustig zitten, doe je ogen dicht…. visualiseer jouw ideale klant. Waar help jij diegene mee? Wat wordt er beter voor hem of haar? Hoe draag jij daaraan bij? Wat voor gevoel geeft dit jou?⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Toen ik startte met mijn pilot voor het PINK Power Program zei mijn vader: “Hopelijk blijven er genoeg coaches komen die zoiets nodig hebben.” Ik lachte…… zei verder niks. Ik hóef me niet meer te bewijzen. Er zitten vandaag de dag 12 vrouwen in het PINK Power Program.
Ik weet: “Dit is wat ik moet doen, dit is waarvoor ik hier ben.”⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
Wat is jouw zielsmissie?