Becoming me 1: De plant medicijn ceremonie

Plant medicijn ceremonie
(December 2021)

Mijn lieve vriendin Angela komt logeren. Zij heeft zich de afgelopen jaren ondergedompeld in werken met plant medicijn, sjamanisme, persoonlijke ontwikkeling, space holden en ceremonies begeleiden. Zoek haar vooral even op via: https://www.instagram.com/celestial.ceremonies/

We besluiten bij mij thuis een ceremonie te doen met chocobliss (samenstelling: psilocybine (wat ook in truffels en paddo’s zit ) en extracten van de plant die ook bij Ayahuaca wordt gemengd. Psilocybine wordt gerekend tot de hallucinogene middelen. De plant is een liaan uit de Amazone genaamd Banisteriopsis caapi.)

Nu moet je weten dat ik al eerder twee ceremonies heb gedaan. Ik heb daar een aantal podcasts over opgenomen. Je kunt deze hier beluisteren: https://open.spotify.com/show/0buPJ9Kynh6qjmy8GUq0zN?si=Nz-ybquZS3Wk7W0P7_lFzQ

Ik zie verschrikkelijk op tegen deze ceremonie en heb het er met Angela over. Ik voel me al een tijdje in een soort shift. Alsof ik mijn oude ik achterlaat maar ik nog niet goed weet hoe de nieuwe ik er dan uitziet.
In de zomer op Ibiza heb ik veel gedaan voor “becoming me” : mediteren, ecstatic dance, yoga, healing sessies, microdose ayuasca circle etc etc. Toch voel ik dat deze chocobliss ceremonie een omslagpunt gaat zijn.

Mijn vorige reizen gingen vooral over mijn jeugd, relaties, familiepatronen, mamma etc.
Deze ceremonie had iets anders voor me in petto.

Op het moment dat ik de eerste chocolaatjes nam, voelde ik de snelheid ervan. Ik voelde verschrikkelijk veel verdriet: mijn hartenpijn dat na een jaar nog steeds aanwezig is, het verdriet van níet kunnen connecten met mijn familie, de eenzaamheid die ik vaak voel.

Toen ik daar doorheen was, ontdekte ik dat ik op afstand met iedereen die toestemming geeft energetisch contact kan maken. In de energie verbond ik met mijn ex, mijn vader, mijn broertje, een deel van mijn neefjes en nichtjes (die ik niet meer zie 🙁 ) Het was zo magisch mooi. Tranen stroomden over mijn wangen. Mijn hele lichaam vulde zich met warmte. Gesprekken die ik nooit heb kunnen voeren of nooit ga kunnen voeren, voerde ik door de energie in prachtige lichtstralen.

Tijd voor een derde chocolaatje. Wat een weerstand. Ik hoorde mezelf zeggen tegen Angela: “Die heb ik niet nodig, ik kan het ook zonder.” Stiekem betekende dit: “Ik durf niet dieper, ik ben bang dat ik het niet aan kan.”
En die laatste, die is al zo mijn hele leven aanwezig. Ik vind het leven intens, heftig… als kind en puber voelde ik al geregeld: ‘Ik weet niet of ik het aan kan.” Dat klinkt nu heel zwaar, maar wanneer je alles mega intens voelt, IS het ook intens.

Ik nam het derde chocolaatje. Direct leek ik door tijd en ruimte te vliegen. Mijn rechteroog, dat vroeger een lui oog was en waar ik nu niet goed mee scherp kan stellen (nu zelfs een bril want oud ;), was ineens over over alert! Ik zag nog nooit zo scherp!! En ineens hoorde ik: Helder zien, helder zien.


Mijn handen gingen tintelen en ik voelde een enorme energie eruit komen, mijn hele lichaam werd warm en ik hoorde: helder voelen, helder voelen.
Ik voelde me een portal dat informatie doorkreeg. Op dat moment hoorde ik: helder weten, helder weten.

Het was alsof ik in een super hero movie zat en mijn gaves kreeg!! Het gekke is, ik weet dit stiekem al lang maar het zinnetje “Ik weet niet of ik het aan kan” houdt me ervan weg….

Nadat ik mijn gaves kreeg, ging Angela achter me zitten. Precies op het juiste moment. Mijn hoofd (kruin chakra) ging open (if that makes any sense). Een lichtstraal van boven kwam uit in mijn hoofd en de informatie kwam met een snelheid van het licht binnen. “Je weet alles al. Alles is te downloaden.” Mijn ogen waren dicht maar waren naar boven gedraaid en trilde op en neer. Ik ontving alles wat ik nodig had. En…. ik voelde geen angst maar juist verlichting.

De dagen na de ceremonie voelde ik me on top of the world. De natuur zag ik met andere ogen, ik hield van het lichaam waar ik in zit, de mensen om me heen, ik zag alleen maar licht en positiviteit.

En toen werd ik ziek…….