Becoming me 7: “The naked truth”

Deel 2: De tantra retreat

The naked truth

Voor ik verder ga naar de sarong, de kring en de spanning die om te snijden is…. Wil ik je nog even meenemen naar de eerste twee dagen.

Ik vergeet namelijk een ongelofelijk mooie oefening te beschrijven in het (leren) NEE zeggen. Namelijk: “The begger, the agressor en the seducer.”
In een groep van vier gingen we aan de slag met iets van de ander vragen (die ander moest oefenen in NEE zeggen). Alle rollen vervulde je een keer.
The begger zeurt en zeurt vanuit een soort slachtofferrol, the agressor eist agressief op en the seducer probeert het speels en manipulatief voor elkaar te krijgen. Zo een simpele oefening met zoveel effect. Direct kwam ik erachter dat ik zelf in relaties vaak the begger ben geweest. Oops! Very confronting!!! The seducer streelde mijn ego en bij the agressor sloeg ik als NEE zegger direct dicht.

Momenteel ben ik zelf spirituele LIVE dagen voor vrouwen aan het organiseren omdat ik aan ALLES voel dat het ERVAREN, het VOELEN, de INTERACTIE met een ander pas echt het verschil kan maken. Afgelopen weekend ontmoette ik een therapeut/coach op een verjaardag en die zei het zo mooi: Wanneer het klikt in je lichaam, wanneer je het aangeraakt hebt en doorvoeld hebt, vindt er een blijvende verandering plaats.
Die kwam binnen. It starts with the body!! Als ik iets geleerd, ervaren en gevoeld heb het afgelopen jaar, is het dat.

Mooi bruggetje: It starts with the body and sometimes it starts with the NAKED body….. 😉

Daar zit ik dan….
In de kring… met mijn sarong met luipaard print in mijn hand.
Afke staat op en legt uit wat we gaan doen: “Een spiritual striptease.”

Nu moet je weten dat ik naturist ben opgegroeid: ik ging altijd naar naakt campings, naakt stranden, vanaf mijn 8ste ging ik al naar de sauna en ik ben er nog steeds dol op! Ik draag het liefst geen bovenstukje op het strand en ik sta notabene met mijn blote kont op mijn eigen Instagram!
Ik zal je zeggen: dit alles was hier niets bij….

Afke vertelt dat we ons niet zomaar gaan uitkleden…. Bij elk kledingstuk vertellen we waar dit symbolisch en emotioneel voor staat: ‘This top stands for that we can not show our boobs above a certain age.” (according to society)
Afke doet het voor, zet een veilige sfeer, loopt rond in de kring en trekt stuk voor stuk een kledingstuk uit. Elk kledingstuk heeft een diepere laag en boodschap. Het raakt me diep:
Elk woord, elk kledingstuk, elke beweging, elke emotie komt binnen.
Ze eindigt NAAKT in de kring en zegt: “And this is me.”

KIPPENVEL.

Butt naked gaat ze weer zitten in de kring. Naakt, rechtop, stralend en puur….

“Who is next?”

De één na de ander volgt langzaam. Ik ben geraakt, geëmotioneerd, geboeid en ik sterf inmiddels zo ongeveer van de spanning. Ik voel een enorme verbintenis met iedere ziel in deze kring. Allen zo mooi, zo kwetsbaar, zo puur, zo naakt.
Ik weet wel dat ik niet als laatste wil maar ik durf ook niet op te staan en al te gaan. Nadat er een aantal mensen mij voor gaan, sta ik op.
Ik heb sokken, een legging, een onderbroek, een hemdje en een truitje aan.

Zodra ik in de kring sta kan ik niet meer praten… Het enige dat eruit komt met een trillende stem is: “Wat is dit heftig.”
Ik leg mijn handen op mijn buik om te ademen en kijk de groep rond. 20 paar liefdevolle ogen op me gericht.
Ik denk even dat ik van m’n stokje ga.

Ik trek mijn SOKKEN uit:
“I take off my socks for all the times I was not grounded and couldn’t stay close and connected to myself.”

Ik trek mijn legging uit:
“I take off these leggings to show my legs because I always try to put the focus there. I like this part of my body the most.”

Ik trek mijn truitje uit:
“I take of this top because I always try to hide my boobs cause I’ve heard so many times they are too sexy and too big.”

(Ik loop dan wel topless maar altijd met het idee dat ik “too much” ben. Dat alleen kleine borsten die niet hangen gezien mogen worden…)

Daar sta ik in een hemdje en een onderbroek…

“I take off this tanktop. I discovered to breathe again on Ibiza, really breathe!! I stopped wearing wireless bra’s so I have room to breathe. I Take off this tanktop so I can BREATHE and my boobs can move. I find it hard to accept that they hang more. But I am also 41 so what can you do.”

Ik sta in mijn onderbroekje met blote borsten in een kring van 20 mensen…..
I never felt more naked in my life. So vulnerable.

Het moment dat ik nog maar over mijn onderbroekje begin, begin ik te huilen….

“I always wear these high shorts underwear to hide my belly….”

Slik…. ik voel de tranen branden achter mijn ogen. Mijn stem trilt. Ik slik een grote brok in mijn keel weg.

Ik rol mijn broekje een beetje naar beneden en de woorden rollen eruit:

“I feel my belly is too fat. I always held in my belly. I even get pain everywhere from holding in my belly.’

Ik probeer adem te halen….

“I have three scars on my belly from an operation… I was pregnant once… I never had children after that. ”

Praten lukt niet meer. Ik huil…. tranen rollen over mijn wangen. Geen seconde had ik dit zien aankomen.
Zoveel trauma nog in en om die buik.

Ik trek mijn onderbroek uit.
Ik sta in een kring van 20 mensen.
Naakt.
Huilend.

“This is me……” zeg ik.

Ik loop naar mijn plaats, sla mijn sarong om. Ik tril en huil zachtjes na.

Weer een laagje dieper…….

To be continued…..