Yin yoga lessen

“Each yin pose is an opportunity to crawl into ourselves and stay there.”

Yin yoga: live in Middelburg

“Yin yoga is simple but it doesn’t mean easy’

Mijn liefde voor yin is groot! Tot mijn 22e deed ik fanatiek aan ballet. Later kreeg ik gigantische rugklachten. Ik werd met van alles gediagnosticeerd: hypermobilititeitssyndroom, slijtage, atrose, fibromyalgie. You name it! Het kwam zelfs tot een punt dat de artsen zeiden dat ik moest oppassen dat ik niet in een rolstoel zou komen (hoera voor de reguliere geneeskunde ;).

Toen op mijn 28e mijn moeder ernstig ziek werd en twee jaar daarna overleed, liep ik met krukken. Het verdriet, de spanning, het hopen en vrezen was totaal in mijn lijf geslagen. Ik was compleet scheef en kon mezelf letterlijk niet meer overeind houden. Intensieve revalidatie volgde. Het werken wat ik toen in het onderwijs deed, was niet te doen. Er volgde daarna van alles, van haptotherapie tot flink fitnessen, power yoga etc etc. De pijn bleef.

Fast forward naar 2021. Ik besloot een jaar naar Ibiza te gaan. Daar kwam ik in aanraking met Yin yoga. Ik volgde elke week een les en elke les moest ik steevast huilen. Zoveel blokkades die loskwamen. Ik leerde mezelf LETTERLIJK kennen op de mat. Ik dacht altijd dat ik niet teveel moest stretchen, juist omdat ik al lenig was en hypermobiel. Bij Yin gaat het niet om je spieren stretchen. Het maakt dus geen klap uit of je “stijf” of lenig bent. In Yin “stretchen we onze ‘fascia’, het bindweefsel dat als een matrix door ons hele lijf loopt. Inmiddels weten we dat faisca “uitdroogt” wanneer het niet “gestretched” wordt. Ook weten we dat trauma zich op slaat in deze wonderbaarlijke matrix. In Yin blijf je 3 tot 5 minuten in een houding. Je maakt het jezelf in deze houding zo ontspannen mogelijk, waardoor je kunt “hangen” in de pose. Je leert: “being comfortable in the oncomfortable.”

Ik ben opgeleid door de geweldige Fat yogi’s (alleen al voor de naam wilde ik deze teachers, helaas heb ik Anat nooit leren kennen, zij stierf net voor mijn training. Dit is een ode aan haar <3). Een FUNCTIONAL yoga training waarin je leert IEDEREEN te bedienen in je les. Het kan dus in mijn lessen goed zo zijn dat iedereen in een andere houding ligt maar wel dezelfe area target (sorry ben in het Engels opgeleid dus het is hier en daar soms wat Denglish 😉 Geen lijf en geen bot structuur is hetzelfde. Vergelijken, heeft net als in het echte leven, geen zin. Jij bent precies goed zoals je bent en je mag focussen op jezelf. Mijn doel is dat jij je lijf zo goed gaat kennen, dat je ernaar gaat luisteren. Dan hoeft ze niet te schreeuwen, maar kun je luisteren naar haar zachte gefluister. In mijn lessen loop ik rond en help ik je, onder andere met attributen, in de voor jou juiste houding. Mijn favoriete vraag: “Wat voel je waar?” Ik vind niks leuker dan “puzzelen” wat voor iemand werkt.

Mijn lessen zijn in stilte zodat je echt naar binnen kan keren en bewust kan worden van gedachten, emoties, (fysieke en spirituele/energetische) sensaties. De Savasanah (de “lijk” pose) op het laatst is op muziek die ik uit kies op intuïtie. Ik ben dol op mooie muziek die raakt. Ook geef ik je in Savasanah een hoofdmassage en druk ik je wat dieper in je mat. Ontspanning gegarandeerd!

Een keertje mee doen? Druk op de knop en app mij!

Lieve vrouw, ik gun je:

 • Verzachting
 • Ontspanning
 • Zelfliefde
 • Heling
 • Een soepel lijf
 • Vertraging
 • Voelen
 • Release
 • Overgave

Praktisch

 • Zondagochtend van 10.30u tot 12u in Cityhotel WOOD te Middelburg (8 plekken)
 • Maandagavond van 19.30u tot 21u in Cityhotel WOOD te Middelburg (8 plekken)
 • Meenemen: flesje water, yoga mat (ik heb er 1 extra), groot strandlaken om op te rollen, (hoofd)kussen (liefst een dik groot kussen), fleece dekentje, warme trui en sokken. In yin kun je erg afkoelen dus draag laagjes.
 • Wanneer je het thuis hebt, graag meenemen: yoga blokken, bolster (cylinder vormig kussen), meditatie kussen, yoga riem (en anders vervangt bovenstaande deze attributen)
 • Ik werk met een what’s app groep waar ik je aan toe voeg
 • Maand abonnement: 4 lessen, 48 euro
 • Tien strippenkaart: 10 lessen, 120 euro. Drie maanden geldig
 • Losse les 14 euro
 • Betalingen via een tikkie

1 op 1 Yin VIP sessie

Heb jij (veel) klachten? Vind je het spannend te starten met yin yoga? Wil je dat ik eens meekijk naar je klachten en een op maat gemaakte practice voor je maak zodat je thuis kunt starten? Wil je graag ontdekken hoe jouw belemmerende overtuigingen, emoties en zaken die je hebt meegemaakt doorwerken in je lichaam? Dan is een VIP sessie perfect voor jou! Een VIP sessie duurt 2 uur en je investering is 180 euro. Betaling via een tikkie.

In te huren voor retreats & (dag)programma’s

Ben jij op zoek naar een fijne yin yoga teacher die jouw deelnemers veiligheid, inzichten en ontspanning biedt? I am your girl! Stuur me een berichtje en ik kom met liefde mijn yin met jullie delen.

Heel graag tot ziens op de mat!

Namasté,